06/22/12 12:15
(http://www.klassa.bg/)

Moody's посече рейтингите на 15 от най-големите банки в света

Рейтинговата агенция Moody's понижи рейтингите на 15 от най-големите световни банки, съобщиха информационните агенции. Сред тях са американските Bank of America, Citigroup, Goldman Sachs и JP Morgan и британските Royal Bank of Scotland, Barclays и HSBC. С понижен рейтинг са също Credit Suisse, UBS, BNP Paribas, Credit Agricole, Societe Generale, Deutsche Bank, Royal Bank of Canada и Morgan Stanley.
Morgan Stanley, която бе в центъра на вниманието на очакваното преразглеждане на рейтинги, губи две степени от оценката си, но се предвиждаше понижение с три. Кредитният й рейтинг е по-висок от този на Bank of America и Citigroup, но една степен под този на Goldman Sachs. 
Credit Suisse, която миналата седмица получи предупреждение от Швейцарската централна банка заради слаба капиталова адекватност, е единствената банка, чийто рейтинг бе снижен с три степени до А1, но все още е над много свои конкуренти.
От Moody's заявяват, че признават намеренията на правителствата по света да изработят мерки по отношение на банковата система, но засега те не са определили при какви условия биха допуснали банкови фалити.
„Всички засегнати банки са със значителен риск от големи загуби заради нестабилността на капиталовите пазари." - коментира бизнес редакторът на Би Би Си Робърт Пестън
Банките на свой ред разкритикуваха агенцията, че действията й са последващи и не отразяват текущата ситуация, предава Ройтерс. Финансовите пазари пък бяха подготвени за пониженията от февруари, когато агенцията обяви, че е започнала преразглеждане на 17 банки с операции на глобалните капиталови пазари.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване