06/22/12 17:25
(http://www.klassa.bg/)

Изключително се търсят почивки в България

Изключително търсене на летни почивки в България от страна на петербургските туристи принуди консулството да въведе някои ограничения при приемането на документи за визи. От 20 юни на туроператорите се разрешава да подават неограничено заявления за визи само до 14 ч. След този час всеки от тях може да подава не повече от 30 заявления във визовия център. За това съобщи пресслужбата на VFS Global – компанията, която обслужва визовия център на България. Подобна промяна има само в северната столица, подчертаха оттам, в другите региони няма изменения в правилата за подаване на документи за туроператорите.
В Москва също отбелязват увеличение на желаещите да почиват в България, но там това не се тразява на реда за подаване на документи. Единственото ограничение е посолстовто приема всеки ден 1100 паспорта. ов.
Миналата година България издаде 396 506 визи на руски граждани, основната част – 334 307 - в Москва. Във всички градове, където работят български дипломатически мисии, процентът на откази е бил минимален - до 0,7%.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване