06/22/12 13:57
(http://www.klassa.bg/)

Отличие за механика на „Коста Конкордия”

Механикът на кораба „Коста Конкордия” Петър Петров, който помогна за спасяването на над 500 души, е сред 37-те лауреати на наградата на Европейския парламент за европейски гражданин за 2012 година. Отличието се просъжда от 2008 г. за изключителни постижения или действия в полза на Европа и по-доброто взаимно разбирателство между нейните граждани. Лауреатите ще получат почетен медал на церемония в своята страна през есента, а след това ще бъдат поканени на обща церемония в Брюксел на 7 и 8 ноември.

Пътническият кораб "Коста Конкордия" заседна на 13 януари 2012 г. на скална маса край италианския остров Джилио. По това време на борда се намират повече от 4200 души. Петър Петров, рискувайки живота си, успява да направи общо 6 курса с една от спасителните лодки и по този начин помага за спасяването на повече от 500 човека. Той е сред последните трима моряци, които напускат кораба.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване