06/24/12 13:41
(http://www.klassa.bg/)

General Motors изтегля 475 хил. броя Chevrolet Cruze

Американската корпорация General Motors (GM) изтегля от пазара 475 хил. автомобила Chevrolet Cruze заради дефект, който може да доведе до запалване на двигателя, съобщи ИТАР-ТАСС, цитирайки съобщение на компанията. Автомобилният гигант ще трябва да изтегли колите, произведени от септември 2010 г. до май 2012 г. в завода в град Лордстаун, щата Охайо. 413 хил. от тях са били продадени в САЩ, а другите 61 хил. в Канада. Няма проблеми с продаваните в Европа версии на Cruze, които за този пазар се сглобяват в Южна Корея, а не в САЩ.
Откритият дефект е в конструкцията на пластмасовия панел под двигателя. Така при смяна на маслото върху него може да капят горещи течности и той да се възпламени. В компанията вече са постъпили 30 хиляди жалби за случаи на запалване. Автомобилостроителният концерн обещава да смени безплатно дефектните детайли.
През миналата година в САЩ бяха продадени 231 хил. седана Chevrolet Cruze, което го превърна в най-продавания модел на компанията. Само за първите 5 месеца на 2012 г. още 95 хил. автомобила от този модел са продадени в Северна Америка.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване