06/24/12 15:47
(http://www.klassa.bg/)

Кандидат-студентите по журналистика писаха по темата „Всичко за продан“

По темата "Всичко за продан" писаха в неделя кандидат-студентите на изпита по журналистика в Софийския университет "Св. Климент Охридски". На проверката се явиха около 900 младежи от цялата страна. Писменият изпит се полага за трите специалности на Факултета по журналистика и масова комуникация - "Журналистика", "Връзки с обществеността" и "Книгоиздаване". Чрез него се проверява способността на кандидат-студентите да извеждат и интерпретират различни проблеми, да представят познанията си по разглежданата тема и да се изразяват ясно и оригинално в писмена форма. Предмет на оценка са също езиковата и общата култура на младежите.
Част от бъдещите журналисти писаха с лекота по темата "Всичко за продан". Повечето от тях обаче споделиха пред БНР, че заради многобройните протести във връзка с промените в Закона за горите, са очаквали тема именно свързана с опазването на българската природа.
Изтеглените контролни теми са "Хубава си, моя горо" и "По-високо, по-бързо, по-силно".
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване