06/24/12 06:49
(http://radiomilena.com/)

Олимпийски медалисти: „Звездичка” е посяла олимпийски семена

zv 6 150x150 Олимпийски медалисти: „Звездичка” е посяла олимпийски семенаДетски футболен клуб „Звездичка” /Бургас/ е „олимпийска люпилня” като още от сега са посяти стотици семена, а жътвата след години няма как да не е богата. В това са убедени редица спортни авторитети като Георги Костадинов, Янчо Патриков, Иво Янакиев, Кирил Терзиев и др. Те останаха очаровани от разнообразната програма която изнесоха порасналите футболни бебета на Бургас в Международния ден на олимпийския спорт когато в града сивмолично бе запален и емблематичния огън. „Наблюдавйки ги с какво желание усвояват и прилагат наученото с лекота, няма как да не сме оптимисти за следващите Олимпиади. Тази школа трябва да служи за пример. По идентичен начин ние навремето проходихме в големия спорт” признаха въпросните медалисти от големи първенства. Освен с игри присъщи за далеч по- големи батковци с и без топка, избранниците на селекционера Петър Алексиев за конкретното мероприятие демонстрираха богата обща култура пред присъстващите. Знаят, много от олимпийските медалисти, в кои спортове са показвали несломимия роден дух и откъде са родом. Всяка „звездичка” с гордост констатира, че първия наш олимпийски шампион- бореца Никола Станчев е от родния им край, а Георги Костадинов преди четирсет години донася в Бургас първото олимпийското злато на България в бокса. Уменията по футбол в ранна възраст и теоретичните знанията на децата бяха оценени и на тях бе поверена възможността да пуснат във въздуха бели гълъби- символ на мира. Детският тим приключва полугодието със силен национален турнир следващата седмица в Несебър. На място възпитаниците на „Звездичка” ще се изправят срещу свои връстници, че и по- големи на възраст последователи на най- популярния спорт от София,Бургас и Несебър. Състезанието бе до последно под въпрос понеже организаторите натоварват участниците със солидна такса като пътуването и престоя през четирите дни е за собствена сметка. В името на децата и удоволствието което ще изпитат те при обмяната на опит с други школи, „Звездичка” прие поканата и започна скоростно да селектира състава.

 Олимпийски медалисти: „Звездичка” е посяла олимпийски семена

bookmark Олимпийски медалисти: „Звездичка” е посяла олимпийски семенаsvejo Олимпийски медалисти: „Звездичка” е посяла олимпийски семенаgoogle Олимпийски медалисти: „Звездичка” е посяла олимпийски семенаdelicious Олимпийски медалисти: „Звездичка” е посяла олимпийски семенаstumbleupon Олимпийски медалисти: „Звездичка” е посяла олимпийски семенаfacebook Олимпийски медалисти: „Звездичка” е посяла олимпийски семенаСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване