06/24/12 15:44
(http://www.klassa.bg/)

Очакваме над 50% ръст на туристи от Украйна и Беларус

Ръстът на туристите от Украйна и Беларус е с над 50% през този сезон. Изпратихме допълнителни консули, за да могат да обработват визите, каза в неделя пред БНР министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев.
Преди началото на сезона ръстът на туристите е между 5 и 8 %, а очакваният ръст в рамките на сезона е минимум 10 %, подчерта Добрев.
До 17,00 ч. на 2 юли 2012 г. продължават да се приемат предложения за снимки на забележителности - природни, културни, исторически, за обичаи, бит, атракции и други, намиращи се на територията на EDEN дестинациите в България и популяризиращи нетрадиционни и екологични форми на туризъм, съобщиха от МИЕТ. EDEN дестинациите в България са 12 и са свързани с темите аква туризъм, защитени територии и културно наследство.
Фотографиите трябва да представят оригинална гледна точка към тези забележителности. Основните критерии за оценка на снимките са принадлежността им към темата, естетическото изпълнение, оригиналността и визуалното въздействие.
Заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма с ресор „Туризъм“ Иво Маринов ще съпредседателства от българска страна втората сесия на консултативната комисия за икономическо сътрудничество между България и Словакия. Тя ще заседава на 25 и 26 юни 2012 г. в Братислава. Маринов ще се срещне и с представители на водещи словашки туроператори, които работят с дестинация България.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване