06/24/12 17:19
(http://www.klassa.bg/)

Пловдив под полицейска блокада заради обир на 1,5 млн. лв.

Заради обира на 1,5 млн. лева от инкасо автомобил Пловдив е под полицейска блокада. На всички входове и изходи, както и на основни булеварди в града, има патрули, които спират автомобилите и проверяват личните документи на пътуващите.
Полицейското присъствие е заради издирването на 33-годишния Георги Енев, за когото се предполага, че е откраднал над 1,5 млн. лева от инкасов автомобил в петък.
Енев, който е шофирал автомобила, изчезна в петък, а в изоставената кола не бе открита и превозваната от него голяма сума пари. При обира в Пловдив в автомобила са пътували двама охранители, но Енев помолил колегата си да слезе и да му купи закуска. След като останал сам в колата, мъжът потеглил и оттогава следите му се губят. По информация на „Дарик“ Георги Енев е имал големи кредити. Вероятно това е една от причините да изчезне с парите, твърдят източници от разследването. Енев е имал кредити за 40 000 лева.
При огледа на автомобила е установено, че той е собственост на частна охранителна фирма Group4Securicor (G4S). Всички служители на G4S, които работят на територията на Пловдивска област, са разпитани заради обира.
Това е вторият обир на автомобил на тази фирма. През април в Ловеч също бе обран инкасо автомобил на G4S.
Тогава петима мъже, преоблечени като полицаи, нападнаха бронирания автомобил по стария път от Севлиево за Ловеч в района на Къкрина и извършиха грабеж на около 2 млн. лева.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване