06/25/12 17:35
(http://www.klassa.bg/)

5,5 млн. лв. са влезли в хазната от Института по метрология през 2011 г.

През миналата година Българският институт по метрология (БИМ) е внесъл в хазната над 5,5 млн. лв., като по план е трябвало да събере 4,5 млн. лв., съобщи на пресконференция във вторник Димка Иванова, и.д. председател на института. По думите й ведомството няма несъбрани вземания за 2011 г. За тази година планът на БИМ възлиза на близо 5 млн. лв. и досега резултатите показват, че той отново ще бъде преизпълнен. Експертите от института извършват изпитване на фискалните устройства и за година са били одобрени 389 100 типа устройства, което бележи пик в дейността на института, който работи по заявки на задължените лица. Не се правят следващи проверки на одобрените веднъж фискални устройства, уточни Стоян Стоев, главен секретар на БИМ. Експертите от института извършват и контрол върху игралните съоръжения в страната и през 2011 г. са проверили първоначално между 2 и 3 хил. автомата. Приблизително толкова нови апарати за хазарт се пускат на пазара всяка година, уточниха от БИМ. Същевременно са одобрени около 100 типа съоръжения в игралната индустрия.
В момента се изпълнява проект "Оптимизиране на процесите по предоставяне на услуги от Българския институт по метрология (БИМ), в който институтът е доставчик на електронни административни услуги по ОП "Административен капацитет". Стойността на проекта е 448 652 лв. и крайният срок на изпълнението му е 13 юли 2013 г.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване