06/25/12 15:55
(http://www.klassa.bg/)

„Атака“ иска оставката на Рашидов

„Атака“ поиска оставката на министъра на културата Вежди Рашидов. Мотивът за това е, че министърът стимулирал правенето на турски филми у нас. Миналата седмица Рашидов се срещна с български и турски кинодейци и съдейства за изграждането на сътрудничество между родната и турската киноиндустрия.
„Вежди се държи по всякакъв начин, но не и като министър на културата“, заяви в понеделник зам.-председателят на „Атака“ Десислав Чуколов.
От „Атака“ изразиха притеснения и от исканията на ДПС - предизборна агитация да може да се прави и на майчин език. Хората на Волен Сидеров припомниха, че в момента има изрична забрана за това в Изборния кодекс. Такава обаче липсвала в Закона за митингите, поради което от „Атака“ щели да предложат съответните законодателни промени.
От партията на Сидеров изразиха категорична подкрепа за Българската православна църква за позицията й срещу предстоящия в събота гей парад. Атакистите обаче очаквали сблъсъци, тъй като същевременно с парада щяло да има и контрапротест на националистите от БНС.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване