06/25/12 13:45
(http://www.klassa.bg/)

Богдан Джорджеску, акаунт мениджър в Intel: Когато ви откраднат ултрабука, може да блокирате информацията си от разстояние

- Г-н Джорджеску, към какъв тип потребители са насочени новите ултрабуци? Къде ще търсите пазар за тях?
- Първоначално предложихме ултрабуци, предназначени за крайните потребители, а след това въведохме също и ултрабуци за бизнеса. Чрез тези устройства хората могат не само да посетят интернет, за да потърсят информация, но могат да свършат и още по-сериозна работа, която е свързана с бизнеса им. Изключителната сигурност, която той предлага, удобството, както и бързината, при която се извършват действията, само могат да бъдат в полза на всички. Пазарът на ултрабуците е навсякъде, едва ли има човек, който да не признае
предимствата и качествата на тези компютри и да не иска да притежава такъв.
Всички канали за дистрибуция могат да се използват за достигането до
клиентите, не само магазините, но и през интернет и др. Intel Corporation представи тази седмица третото поколение Intel Core на българския пазар. Новите продукти са вече на разположение, предлагани от Acer, Asus, Jar Computers, Laptop.bg, Lenovo, Most Computers, Multirama, PCstore.bg, Sony и Toshiba. В световен мащаб повече от 35 нови ултра елегантни, ултра бързи Ultrabook системи са или ще бъдат на разположение сега за покупки в рамките на 30 дни, с повече от 110 дизайна, очаквани следващата година.

- Какви предимства имат пред по-старите модели и по какъв начин ще помагат те на бизнеса? Колко време ще бъдат актуални на пазара, преди да бъдат изместени от още по-нов тип техника?
- От гледна точка на бизнеса и деловите клиенти, както и за крайните потребители - този тип персонални компютри са изключително леки и тънки. Обикновено на хората им се налага да ги носят по цял ден със себе си, за да работят постоянно на тях и това ще ги улесни много. Това обаче не е единственото им предимство за потребителите. Батерията им е направена така, че да издържа вече около 8 часа. Така не е необходимо да се носи постоянно
зарядното устройство за него. Изключително важно предимство е и сигурността,
която ултрабуците осигуряват. Всички тези нови компютри имат специални функции за защита на данните и идентификация на потребителя. При кражба – дистанционно, от разстояние може да бъде блокирана информацията на компютъра.
Концепцията на тези компютри е изключително добра и те би трябвало да останат актуални много дълго време на пазара. Те няма да са в същата форма, ще търпят промени. Има възможност да се правят всякакви комбинации. Може в бъдеще да отпадне клавиатурата, за да се използва друго входно устройство. Дисплеят също ще се обръща или мести, като при желание ще се откачва съвсем. Така компютърът ще се използва като таблет. Интересен вариант се явява и поставянето на втора батерия на мястото на клавиатурата.

- Колко средно излиза цената на една такава машинка?
Ние произвеждаме само част от хардуера – процесора и платформата в един преносим компютър и цената за крайния продукт може да варира. Зависи дали производителят ще реши да използва алуминий или пластмаса в корпуса, видът на батерията също оказва различна тежест върху стойността, така както и наличието на сензорен екран и др.

- Как вървят продажбите на Intel в България до момента?
- Принципно ние не можем да направим разбивка на тези данни по различни страни или региони заради изисквания на борсата. Въпреки това сме изключително доволни от продажбите си на развиващите се пазари до момента (регионът ЕМЕА).

- Какво още да очакват потребителите в близко бъдеще от Intel?
- В най-близко бъдеще очакваме да видим все повече устройства от производителите на пазара. Това ще доведе до появата на различни видове ултрабуци, независимо от кои страни. Те могат да бъдат направени от местни компании или такива, опериращи на световно ниво. Добър пример може да бъде даден с Тайван. През 2013 година очакваме да представим и третия етап от развитие на ултрабука, свързан с последното поколение процесори на Intel -
Haswell. Така предвидената програма ще бъде изпълнена, а продуктите ще работят още по-бързо, ще разполагат с още повече функции, а потреблението на енергия ще бъде още по-ниско.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване