06/25/12 13:21
(http://www.klassa.bg/)

Галерии Roca печелят престижни награди в Европа и Латинска Америка

Галерии Roca бяха отличени неотдавна на два рекламни фестивала в Латинска Америка и Испания. Голямата награда в категория „Дизайн“ на FIAP 2012 и голямата награда за „Брандиране и дизайн“ на El Sol 2012 бяха присъдени на Roca за интeрактивно аудио-визуално оформление.
Галериите Roca, които вече са забележителности в Лондон, Мадрид, Барселона и Лисабон, са част от международната стратегия на лидера в обзавеждането за баня Roca. Дизайнът на пространствата е дело на международно признати архитекти и интериорни дизайнери като Заха Хадид в Лондон, Карлос Ламела в Мадрид, Карлос Фератер в Барселона и Карлес Феруз в Лисабон. Те са подпомагани от мултидисциплинарен екип от музейни експерти и специалисти в аудио-визуалните и звуковите форми. Дизайн, иновация, устойчиво развитие и благополучие са ценностите на Roca, които галериите представят. Те изразяват и ангажимента на Roca за постоянен диалог с обществото като цяло и особено с професионалисти, които споделят интереса и стремежа на компанията да предвижда развитието на пространството на банята в бъдещето.
Важен общ елемент за представяне на ценностите и развитието на световния лидер в обзавеждането за баня Roca e интерактивното аудио-визуално съдържание. То е дело на агенция Tiempo BBDO и успешно реализира идеята галерии Roca да предложат ново сетивно преживяване за посетителите, което да ги доближи до същността на марката. Работата на агенцията е заслужено отличена с двете големи награди за дизайн на фестивалите FIAP 2012 и El Sol 2012. Аудио-визуални елементи използват голям формат интерактивни екрани и маси. Fluxus ги облича във флуиди като метафора за иновативната същност на Roca, интерактивната инсталация; Rituals проектира живота в пространството на банята, чрез дъжд и лед; Momentums създава пълно аудио-визуално потапяне в атмосферата; Products представя дизайна на продуктите Roca като скулптури, а приложението за визуализация на банята е иновативна система за виртуална реалност, която позволява на потребителя да разгледа колекциите за баня Roca в голям формат. Представяне на наградените работи може да се види на адрес http://www.tiempobbdo.com/es/thework/roca-galleries .

Четири локации по света, най-значимата – в София

Четирите галерии Roca са създадени от 2008 г. до 2011 г. Най-големият корпоративен изложбен център на Roca на Балканите е открит през 2007 г. в София. Разположен е в сградата на магазин „София“ в центъра на столицата и носи името „Експо Баня София“. Ежегодно изложбената зала представя новостите в света на банята, създадени от армия специалисти, застанали зад марката Roca. През последните години изложбената зала се развива според концепцията за галерии Roca и се превръща в емблематично място за срещи със световната и българската култура и изкуство. Освен постоянната експозиция на най-нови технологии и тенденции в обзавеждането за баня „Експо Баня София“ представя на посетителите разнообразни изложби (живопис, фотография, скулптура, дизайн), концерти, театрални спектакли, лекции, дискусии и други културни събития. За тази дейност в края на април Rocа България получи наградата на БХРА за 2011 г. за утвърждаване на изложбена зала „Експо Баня София“, като алтернативно културно пространство в столицата. Скоро в изложбената зала се представиха младите дизайнери от българската група за дизайн „Черга“. Изложбата на най-нови техни идеи, концепции, прототипи и продукти бе в рамките на Sofia Design Week 2012.

Събитие в центъра на София

От 26 юни „Експо Баня София“ ще бъде домакин на поредната изложба, в която младите творци Мая Николова и Владимир Палев ще представят петия си съвместен проект "Към светлото бъдеще" – живопис и инсталации, подчинен на трайните им търсения за по-смислено и концептуално изкуство, ангажирано непременно с послания. Към тях се присъединява и Валентин Атанасов, който представя своите скици и портрети. Жителите и гости на столицата могат да посетят изложбата до 10 юли.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване