06/25/12 14:56
(http://www.klassa.bg/)

Путин предприе обиколка в Близкия изток в разгара на конфликта в Сирия

Руският президент Владимир Путин започна обиколка в Близкия изток с цел да защити позицията на Москва по големите конфликти в района и основно по сирийската криза, съобщава АФП. Путин пристигна в Израел, за да открие в Нетаная, северно от Тел Авив, мемориал в памет на бойците от Червената армия, допринесли за победата над хитлеристка Германия по време на Втората световна война, както и да се срещне с премиера Бенямин Нетаняху и президента Шимон Перес.
Във вторник Путин ще разговаря с палестинския президент Махмуд Абас на Западния бряг на река Йордан и ще открие руски културен център във Витлеем. По-късно руският президент ще замине за Аман, където ще бъде приет от краля на Йордания Абдалах Втори.
Според наблюдатели зад тази програма на обиколката се крие важна дипломатическа цел: засилване на позициите на Русия в този район. Главният дипломатически съветник на Путин Юрий Ушаков каза, че на срещите ще бъдат обсъдени „в детайли“ сирийският въпрос и обстановката около Иран.
Москва търпи остри критики от Запада заради съпротивата да бъдат наложени санкции срещу режима в Дамаск. Русия е категорично против външна намеса в Сирия, където за 15 месеца насилието взе 15 000 жертви.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване