06/26/12 14:14
(http://www.klassa.bg/)

Microsoft купува Yammer за 1,2 млрд. долара

Microsoft са се съгласили да купят социалната платформа Yammer за 1,2 млрд. долара в брой, предаде Ройтерс. Този ход ще даде на софтуерния гигант възможност да предложи услуги като тези на Facebook, насочени към бизнеса. Четиригодишната мрежа разполага с около 5 млн. потребители в момента и помага на компаниите да общуват в реално време, да формират различни работни групи и да си взаимодействат свободно. Сред клиентите на Yammer има играчи като Ford Motor Co, Supervalu и Deloitte. Новата услуга трябва да изпълни празнината, която Microsoft се опитва да запълни с приложението SharePoint за създаване на частни интернет страници за вътрешнофирмени проекти. След сделката по придобиване се очаква социалната мрежа да запази седалището си в Сан Франциско, но фирмата вече ще бъде част от звеното на Microsoft в Сиатъл. Ръководител в Yammer ще остане Дейвид Сакс, бивш шеф на PayPal.
Тази придобивка незабавно ще превърне Microsoft в силен конкурент на пазара за социални инициативи, коментира Лари Кенъл, анализатор в компанията за проучвания Gartner.
Припомняме, че през последната година Microsoft плати 8,5 млрд. долара, за да закупи популярния за разговори Skype. След придобиването фирмата започна да се интегрира и в следващата версия на пакета Office. Именно това специализирано приложение, включващо Outlook email, таблиците Excel и програмата за презентации PowerPoint, се е оказало най-доходоносно. То е привлякло около 60% от всички печалби през миналата година, като офис пакетът има повече продажби дори и от водещия продукт на Microsoft - Windows.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване