06/26/12 15:12
(http://www.klassa.bg/)

Адриан Нъстасе не бил толкова ранен, лекари и полицаи се разследват

Специализираната антикорупционна прокуратура на Румъния обяви, че е започнало разследване срещу трима полицаи и един лекар, заподозрени, че са помогнали на бившия премиер Адриан Нъстасе да избегне влизане в затвора чрез опит за самоубийство, предаде АФП.
Нъстасе се простреля във врата миналата сряда в дома си в Букурещ, докато трима полицаи се намираха там, за да му връчат мандата за задържане и го придружат до затвора. След изстрела бившият премиер, който трябва да изтърпи двегодишна присъда, бе закаран в болница, където лекарите решиха да го оперират на следващия ден.
Прокурорът от специализирания съд е разпитал един от хирурзите, който се подозира, че е представил умишлено раните на Нъстасе като много сериозни, за да не бъде отведен той в затвора. Полицаите пък могат да бъдат обвинени, че не е трябвало да оставят осъдения да бъде откаран в болница, след като състоянието му не е било толкова тежко.
Медицинските документи ще бъдат проверени, каза главният прокурор на Румъния Лаура Кодруца Кьовеши, като добави, че има съмнения в диагнозата.
62-годишният Нъстасе бе премиер на Румъния в периода 2000-2004 г. Той получи две години затвор за отклоняване на 1,5 млн. евро държавни средства за своята предизборна кампания. Самият Нъстасе отрича и смята, че процесът срещу него е политически.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване