06/26/12 13:54
(http://www.klassa.bg/)

„Арсенал“ официално привлече френския национал Оливие Жиру

Английският гранд „Арсенал“ обяви официално трансфера на френския национал Оливие Жиру. Нападателят идва от тима на „Монпелие“, който през миналия сезон изненадващо спечели шампионската титла в Лига 1, оставяйки зад себе си тимовете на „Пари Сен Жермен“, „Лил“ и „Лион“.
25-годишният, който попадна в състава на Франция за европейските финали в Полша и Украйна, премина успешно медицински прегледи, след което се споразумя за личните си условия по контракта и вече позира с фланелката на „артилеристите“. Оливие Жиру пристига от „Монпелие“, след като реализира 21 гола в 36 срещи през изминалия сезон, което го направи голмайстор номер 1 на първенството. „Щастлив съм да бъда тук, в „Арсенал“, и да съм част от един от великите отбори в английския футбол. Огромно задоволство е да се присъединя към велик клуб и ми беше мечта, откакто бях малък, да играя във Висшата лига. Бях привлечен от философията на футбола и „почерка“ на Арсен Венгер в този клуб. Винаги съм се възхищавал на „Арсенал“ с тяхната страхотна история и репутация и сега се надявам да постигна велики неща тук. Много съм горд да бъда „топчия“ и ще дам най-доброто от себе си“, заяви Оливие Жиру.
Трансферът на нападателя влиза в сила от 1 юли, когато започва подготовката на „Арсенал“ за новия сезон. Този договор обаче поставя под сериозна въпросителна бъдещето на холандеца Робин ван Перси. Според медиите на Острова „Ювенутс“ все още не се е отказал от възможността да привлече „лалето“ в своите редици, а апетити към него проявява и шампионът на Англия „Манчестър Сити“. При положение че Оливие Жиру е нападател и идва в тима където са още атакуващите Тио Уолкът, Жервиньо, Маруан Шамак и Робин ван Перси, става пределно ясно, че един от всички е излишен. Самият Робин ван Перси все още не преподписал своя договор и упорито отказва да го направи, което само по себе си засилва все повече слуховете, че холандецът наистина ще напусне тима на „Арсенал“.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване