06/26/12 13:04
(http://www.klassa.bg/)

Берлускони е готов пак да е премиер

Силвио Берлускони заяви, че е готов още веднъж да оглави правителството в момент, когато става все по-вероятно в Италия да има предсрочни избори през октомври, пише британският в.“Телеграф“. Доверието на италианците в Марио Монти, технократа, който направи кабинет през ноември след оставката на Берлускони, бързо спада след прилагането на пакета от антикризисни мерки.
75-годишният Берлускони заяви на събиране на неговата Партия на свободата : „Ние се управляваме от хора, които не са избирани, това вече не е свобода“.
По повод сроковете за събиране на данъци и въведения от Марио Монти омразен данък собственост, Берлускони подчерта, че „с правата на хората се злоупотребява“.
Социологически допитвания сочат, че одобрението за Марио Монти е слязло до 33% - най-ниското досега. Мнозина смятат, че той е позволил да бъде повлиян от партии, социално-икономически сили и ЕС и не е могъл да оправдае надеждите като технократ.
Следващите парламентарни избори в Италия са през май догодина, но последните изказвания на Берлускони дават знак, че може да се отиде към урните и през октомври.
Пиерлуиджи Берсани, лидер на Демократическата партия, смята, че рискът от предсрочни избори е реален. „Всички действия и декларации на Партията на свободата водят към това“, добавя той.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване