06/26/12 13:53
(http://www.klassa.bg/)

Брендън Роджърс преобразява „Ливърпул“ за новия сезон

Новият мениджър на английския колос „Ливърпул“ Брендън Роджърс е твърдо решен да преобрази коренно тима за началото на новия сезон във Висшата лига. Специалистът, който дойде от „Суонзи“ и замени на поста легендата на клуба Кени Далглиш, е готов на смели трансферни ходове, които ще осигурят на „Ливърпул“ точните футболисти, с които да бъдат преследвани целите през следващия сезон – задължително класиране сред първите четири в шампионата, поне една купа от домашните турнири и добро представяне в надпреварата Лига Европа. Всички тези цели обаче трябва да бъдат постигнати със сравнително нисък бюджет за трансфери и Брендън Роджърс е готов да се справи с това предизвикателство. Според медиите на Острова американските собственици на „Ливърпул“ са отпуснали на специалиста сумата от 30 милиона паунда за нови попълнения, като парите от всеки продаден футболист също ще бъдат използвани за подсилване на селекцията.
Така само месец и половина преди началото на новия сезон и едва седмица преди първата си тренировка начело на „Ливърпул“ от лятната подготовка на тима Брендън Роджърс вече работи усилено по новата селекция и бъдещото преобразяване на тима. Със сигурност под номер едно в трансферния списък на мениджъра стои името на исландския полузащитник на германския „Хофенхайм“ Гилфи Сигурдсон, който през пролетта игра като преотстъпен в „Суонзи“ именно под ръководството на Брендън Роджърс. Самият футболист на няколко пъти заяви, че иска да премине в редиците на „Ливърпул“ и трансферът е на път да бъде осъществен, като в момента се уточняват детайлите около сделката. Според различни информации „Ливърпул“ ще плати на германския клуб около 8 милиона паунда. В последните дни се появиха слухове, че „Тотнъм“ също ще се включи в борбата за подписа на полузащитника, като „шпорите“ дори изкушават клубното ръководство на „Хофенхайм“ с оферта на стойност от 10 милиона паунда.
Според английското издание „Ливърпул Еко“, което е в много близки отношения с клуба, освен към Гилфи Сигурдсон „Ливърпул“ проявява сериозен интерес към още няколко футболисти. Става въпрос за нападателя на италианския „Рома“ Фабио Борини, полузащитника на „Болоня“ Гастон Рамирес и левия бранител на „Лион“ Али Сисоко. Всички останали имена, които се спрягат за трансфер на „Анфийлд“, като Саломон Рандон от „Малага“, Хенри Бедимо от „Монпелие“ и Стивън Колкър от „Тонтъм“, са спекулации. Иначе в медиите „Ливърпул“ се свързва и с покупката на Джърмейн Дефоу от „Тотнъм“, Кристиан Тейо от „Барселона“ и Люк Кастеньос от „Интер“. Нито едно от тези имена обаче не представлява реален интерес за Брендън Роджърс.
Колкото до напускащите футболисти, както е известно, от „Ливърпул“ вече си тръгна сърцатият холандски национал Дирк Каут, който подписа с турския „Фенербахче“ за 1 милион паунда. В последните дни много усилено се говори за интерес към Мартин Шкъртел от страна на шампиона на Англия „Манчестър Сити“. По-обезпокоителното за привържениците на „Ливърпул“ е, че Брендън Роджърс е готов да даде зелена светлина за извършването на този трансфер, ако „гражданите“ предложат сума от порядъка на 20 милиона паунда за централния бранител. С тези 20 милиона паунда Брендън Роджърс ще събере около 50 милиона и ще може да пазарува на спокойствие желаните от него футболисти. Старите слухове за оферта от страна на „Ювентус“ към „Ливърпул“ за нападателя Луис Суарес отново се появиха в медиите, но този път те бяха категорично опровергани от самия уругваец, който заяви, че иска да продължи кариерата си на „Анфийлд“ и към момента възможността да играе в Шампионската лига с тима на „Ювентус“ не го съблазнява.
„Ливърпул“ започва лятната си подготовка на 1 юли, като това ще бъде денят, в който Брендън Роджърс ще проведе първо занимание с тима. Преди първата тренировка всички футболисти на отбора, ще минат задължителните медицински изследвания. Говори се, че Лукас Лейва, който получи тежа контузия през миналия сезон, ще започне да тренира със своите съотборници и ще бъде напълно готов за старта на новата кампания. На 1 юли на базата в Мелууд няма да присъстват националите на Англия Стивън Джерард, Глен Джонсън, Джордън Хендерсън, Мартин Кели, Стюърт Даунинг и Анди Керъл. Те ще се присъединят към отбора малко по-късно. По всяка вероятност шестимата ще пропуснат първите три контроли на отбора – срещу американския „Торонто“ на 21 юли, срещу италианския „Рома“ на 25 юли и срещу „Тотнъм“ три дни по-късно. Освен тези три проверки Брендън Роджърс иска да си осигури поне още три контроли, като имената на съперниците все още се уточняват.
„Ливърпул“ започва новия шампионат с гостуване на „Уест Бромич Албиън“ на 18 август, а на 25 август приема на своя „Анфийлд“ шампиона „Манчестър Сити“. В следващите три кръга възпитаниците на Брандън Роджърс ще имат тежката задача да премерят сили с отборите на „Арсенал“, „Съндърланд“ и „Манчестър Юнайтед“.
В същото време официалният сайт на „Ливърпул“ публикува пълния списък със стоте най-велики срещи на клуба в историята на английската Висша лига от нейното създаване през 1992 година. На първо място в класацията, която се проведе чрез допитване до привържениците на клуба от цял свят, е двубоят „Манчестър Юнайтед“ - „Ливърпул“, който завърши с победа с 4:1 за „мърсисайдци“ и се игра на 14 март 2009 година. На второ място е срещата „Ливърпул“ - „Нюкасъл“ - 4:3, от 3 април 1996 година, а тройката се допълва от вълнуващото равенство 4:4 с „Арсенал“ на 21 април 2009 година.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване