06/26/12 12:44
(http://www.klassa.bg/)

Брюксел разреши пари от "Околна среда" да се пренасочват

Европейската комисия даде съгласие България да изразходва по-гъвкаво парите за околна среда и да насочи средства от около 150 млн. лева от оперативната програма към дейности, които сега са извън обхвата й. Това съобщи в понеделник вечерта министър Томислав Дончев в Брюксел след среща с комисаря по регионалната политика Йоханес Хан.
До края на юли ще бъдат определени новите дейности и сумите, които ще бъдат пренасочени към тях. Дончев смята, че няма причини в юлския мониторингов доклад България отново да бъде критикувана за злоупотреби с еврофондове, защото според него превантивният подход вече дава резултати. България, специално по отношение на европейските пари, според мен е по-скоро в комфортна ситуация, коментира той. Ако видите базисния индикатор, процент грешки, резултатите на България са доста по-добри от средните за Европейския съюз. Това, което се прави, е проблемът да се хваща в зародиш и да не позволяваме да се материализира. Имаме бърза, ефективна, може би в някаква степен жестока, но безспорно ефективна система за финансови корекции. Бъркаш, плащаш. Превантивният ефект е налице. Защото от финансовите корекции боли, допълни министърът.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване