06/26/12 17:08
(http://www.klassa.bg/)

Енергийният холдинг избира шеф на НЕК

Българският енергиен холдинг (БЕХ) обяви начало на процедурата за избор на нов изпълнителен директор на едно от дъщерните си дружества - "Национална електрическа компания" ЕАД (НЕК). Кандидатите трябва да са българи или граждани на страна - член на ЕС. Те трябва да имат висше образование - техническо, икономическо или юридическо. Те също така трябва да разполагат с опит на ръководна длъжност в търговско дружество или държавна структура в енергийния сектор.
Следващият шеф на НЕК не трябва да заема ръководна или контролна длъжност в политическа партия, да не е свързано лице с член на управителен или контролен орган на БЕХ ЕАД или негово дъщерно дружество, както и да не е действащ пълномощник или управител на офшорни дружества.
За предимство се считат предишният опит в инвестиционни проекти в областта на енергетиката и доброто познаване на механизмите на работа и институциите на ЕС.
От 28 март тази година финансовият директор на НЕК Иво Лефтеров временно оглави компанията. Той замени на поста застаналия начело на Българския енергиен холдинг Михаил Андонов.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване