06/26/12 10:11
(http://radiomilena.com/)

Пета шампионска титла на Гергана Апостолова

Гергана Апостолова, която преди 20 дни спечели трета Европейска титла в Будапеща – Унгария, за пети път стана Шампион на ката на Международния Отворен Турнир на без-категории – “Америкас кап”.

Събитието се състоя в град Ню Йорк – Америка, на 23-ти Юни 2012г. в Хънтър Колеж в Манхатън.

Както всяка година, Гергана се съревновава наравно с мъжете и жените в нейната дисциплина, побеждавайки основните си конкурентки от Русия.

 

За 9-ти път отбора на Световния Шампион Сенсей Емил Костов участва в този престижен Турнир. Миналата година тима постигна фурор, като от 5-има състезатели имахме 5-има Шампиона.

Тази година отбора на Сенсей Костов почти повтори успеха, като спечели три 1-ви места от четирима състезатели.

 

Останалите от отбора, възпитаници на Шампиона, се класираха както следва:

Борил Маринов се класира 3-ти при юношите в неговата възрастова група, а Константина Алтъпармакова доминира и тази година на дисциплина ката при децата.

Захари Дамянов, който постигна изключителен успех миналата година, класирайки се 1-ви на Американското Първенство на без-категории, тази година успя безапелационно да повтори успеха си. Така той за стана за 3-ти път Шампион на това силно Първенство, като първата му победа бе през 2008г.. На финала на тазгодишното състезание той победи след 1-вото продължение, класиралия се трети на Световното Първенство на без-категории миналата година в Япония, представител на Русия – Капанадзе.Захари бе награден и с награда за Тамешивари – най-голям брой счупени дъски.

Сенсей Костов, който бе страничен съдия и главен рефер по време на срещите, взе участие с Гергана Апостолова, на Семинара с Президента на Международната Организация – Канчо Шокей Мацуи, който се състоя на следващия ден след състезанието.

 Пета шампионска титла на Гергана Апостолова

bookmark Пета шампионска титла на Гергана Апостоловаsvejo Пета шампионска титла на Гергана Апостоловаgoogle Пета шампионска титла на Гергана Апостоловаdelicious Пета шампионска титла на Гергана Апостоловаstumbleupon Пета шампионска титла на Гергана Апостоловаfacebook Пета шампионска титла на Гергана АпостоловаСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване