06/26/12 14:24
(http://www.klassa.bg/)

Чезаре Прандели нападна УЕФА и обеща офанзивен футбол на „адзурите“ срещу Германия

Селекционерът на Италия Чезаре Прандели отправи критики към УЕФА заради програмата за полуфиналите на Евро 2012, която дава на Германия два дни повече за възстановяване. Италия отстрани Англия след продължения и дузпи в неделя, докато Германия се класира за полуфиналите след лесна победа с 4:2 над Гърция още в петък. Италия и Германия ще се срещнат на полуфиналите във Варшава в четвъртък.
„УЕФА трябва да преразгледа програмата за следващото първенство. Или увеличаваш отборите, или търсиш други решения. В противен случай финалите няма да са много зрелищни“, коментира Прандели.
Той беше категоричен, че Италия трябва да атакува и да рискува повече, ако иска да победи фаворита Германия на полуфиналите на Евро 2012. "Трябва да рискуваме, защото така или иначе ще получим гол рано или късно. Предпочитам да получим гол на контраатака, отколкото да чакаме в защита да ни вкарат", каза Прандели.
"Йозил е модерен плеймейкър, който тича навсякъде по терена. Германия има физически здрави играчи и спечели 15 поредни победи. Но ние имаме повече идеи и може да им създадем неприятности във всеки един момент", каза още Прандели.
Въпреки че не вкараха в редовното време и продълженията, Прандели похвали нападателите си Марио Балотели и Антонио Касано за тактическата им дисциплина. Селекционерът не спести суперлативите си и за плеймейкъра Андреа Пирло, като го нареди сред най-добрите в света.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване