06/27/12 17:02
(http://www.klassa.bg/)

БСП обвини Фандъкова в „престъпна безотговорност“, според ДСБ обществените поръчки в София се решавали в ресторант

БСП обвини в сряда кмета на столицата Йорданка Фандъкова в „престъпна безотговорност“.
Общинските съветници от БСП в София изнесоха информация за скандални нарушения в Дома за деца, лишени от родителски грижи „Асен Златарев“ в квартал „Надежда“.
През октомври 2011 г. Йорданка Фандъкова също е била сезирана за проблемите в дома, но без последвала реакция от нейна страна.
В дома „Асен Златарев“ непълнолетни деца са оставяни на произвола. Още през 2007 г. при тогавашния столичен кмет Бойко Борисов е подаден сигнал за осъществяване на сексуални контакти с външни лица и издевателства, съобщи червеният общински съветник Калоян Паргов. Разпоредена е проверка през 2008 година, на която тези нарушения са установени, но срещу тях не са предприети никакви мерки.
През март тази година 8 служители от дома лично се явяват при кмета с оплаквания от насилие срещу децата, приемане на серопозитивни малчугани в дома и сексуални посегателства срещу тях.
От ДСБ-София също критикуваха остро столичния кмет в сряда. Хората на Костов започват кампания за осветяване дейността на кмета Йорданка Фандъкова и нейната администрация.
„Недопустимо е да се преекспонират публично някои неща, свързани с общината, а да се прикриват други, като обществените поръчки например. Много често обществените поръчки се решават в един ресторант в "Дианабад", а не в общинския съвет“, коментира общинският съветник от ДСБ Атанас Атанасов.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване