06/27/12 23:24
(http://e-vestnik.bg/)

В бТВ осъзнаха гафа (или ги осъзнаха). Диана Найденова - още не е

Директорката Вики Политова е пътник, рано или късно

Диана Найденова и Вики Политова. Снимка: от екрана

Би Ти Ви разпространи на сайта си „становище” със заглавие „Сгрешихме”, в което дава заден ход от първоначалните си изявления и декларации (виж го тук). Патосът за посегателството върху техния оператор вече го няма. Извиняват се. Признават, че са допуснали „грешки в отразяването на протестите”. Казват, че са анализирали и са наложени санкции. Но възразяват категорично, че има „преднамерена и умишлена тенденциозност от страна на Би Ти Ви”. Наричат това спекулации. Недоволството от техните грешки било употребено от „политически, икономически и медийни кръгове”.

Е, атаките към протестиращите заради случая с техния оператор, затварянето на очите пред протестите месеци наред, определението „еколози” и др. не може да се нарече неволна грешка. Има обрат в позицията на Би Ти Ви, който може да се определи с народната мъдрост „Като не видиш долния, ще те чукне горния”. Поговорката иде от праговете на вратите и ниската горна рамка. Дали те осъзнаха собствената си погрешна позиция или някой, някъде отгоре, или от чужбина, чукна Би Ти Ви по главата?

Обяснението се крие в тяхното становище - „Би Ти Ви е част от публична компания, чиито акции се търгуват на Нюйоркската фондова борса” се казва в него. Не че ще им паднат акциите от един скандал с тяхната телевизия в България, ама там, за разлика от тук, авторитетът е важен. Ще се разшуми, ще й падне цената на тази телевизия в България, утре ако рекат да я продават. Ще се появят в разни доклади из Европа, може да уплашат някои рекламодател…
Тепърва в чужбина ще осмислят ролята на своя съдружник Красимир Гергов, който се е превърнал в пиар и парламентьор на Бойко Борисов.
А забележката в становището, че „Административното ръководство на компанията не влияе върху професионалната преценка на журналистите, продуцентите и главния редактор на отдел „Новини и актуални предавания” при отразяването на събития от всякакъв характер”, направо може да те разплаче. В предишна декларация Би Ти Ви бранеше правото на директорката си да е акционер в една скандална банка, около която се върти казусът с недоволството от телевизията, а сега пак се опитва да свали отговорността от директорката си Вики Политова. И не само тя, ами и финансовият директор на телевизията, който е неин състудент, е акционер в същата банка.
Политова е по-скоро е пътник. Няма западна телевизия, която да повярва на чистите й помисли и честните й очи, и да не си измие ръцете с една такава директорка, рано или късно.
Може още да се спори по темата, но, все пак, да признаеш грешка е за уважение. (А къде ли пък щяха да ходят с рогата напред срещу зрителите?)

На свой ред пък Би Ти Ви чукна по главата Диана Найденова да се извини на два пъти - веднъж писмено на сайта, веднъж на живо, тази неделя.
Но тя се извини половинчато. Най-напред в извинението в на страницата на телевизията в интернет се казваше, че „Никоя кауза обаче не трябва да бъде плащана с юмруци”, с което повтаря идеята, развита от Би Ти Ви, че протестиращите са виновни за набития оператор (за който пък със закъснение се видя в случайно заснети любителски кадри, че съвсем симетрично отвръща на ударите).
В неделя Найденова се появи на екран и се извини вече лично, но пак с половин уста. По-скоро отвърна на пороя гняв, който се изля върху нея и Би Ти Ви.
Найденова каза, че “затваря страницата” и че “голямо количество енергия е било похабено в омраза, което е разрушаващо” (тоест, подразбира се - ...

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване