06/27/12 13:56
(http://www.klassa.bg/)

Ивет Лалова с личен рекорд за сезона в 1/4-финала на европейското първенство в Хелзинки

Най-добрата българска спринтьорка Ивет Лалова даде сериозна заявка за европейската титла на 100 метра, след като спечели 1/4-финалната си серия на провеждащия се в Хелзинки шампионат с личен рекорд за сезона. 28-годишната лекоатлетка стигна до първото място във втората серия с време 11.06 секунди. Българката свали повече от две десети от предишното си върхово постижение през 2012 година, което беше 11.27 секунди. Освен това с времето си Ивет Лалова оглави европейската ранглиста за сезона. Българката направи много добър старт и до края държеше на дистанция своите съпернички.
Олга Белкина завърши втора с време 11.26 секунди, а Ензине Окпараебо от Норвегия остана трета само на една стотна зад рускинята. Другата ни спринтьорка - Габриела Лалева, финишира шеста в третата серия и отпадна. Тя спря хронометрите на 11.79 секунди. Първите три от всяка серия се класираха директно за полуфиналите, както и четирите с най-добро време след тях. 1/2-финалите в спринта на 100 метра са тази вечер в 20,05 часа. Финалът е утре от 18,30 часа.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване