06/27/12 18:27
(http://www.klassa.bg/)

Летище София със сертификат за качество

Летище София приключи успешно проект за сертифициране и получи сертификати и плакети в сферата за управление на качество и околна среда. Така най-голямото летище на България вече е и единственото със сертификати по ISO 9001:2008 и ISO 14001:2004, съобщиха от аеропорта. Утре на церемония по случай 100-годишнината на българската авиация, 75-годишнината на летище София и 65-годишнината от първия полет на гражданската авиация на България, която ще бъде на Терминал 2, оперативният директор на Италианското класификационно дружество РИНА Микеле Франчони ще връчи сертификатите на изпълнителния директор на аеропорта Веселин Пейков. РИНА е едно от най-старите в света класификационни дружества, което развива богата гама от класификационни, инспекционни и сертификационни услуги повече от 150 години.
Междувременно влезе в сила нов договор между „България ер“ и „Аерофлот“ за съвместно опериране между двете авиокомпании по сезонните директни и редовни полети Варна-Москва и Бургас-Москва. Двете авиокомпании ще експлоатират дестинацията съвместно, катo „България ер“ е опериращ превозвач, т.е. полетите се извършват със самолети и от екипажи на българския авиопревозвач. Този договор дава възможност клиентите на двете авиокомпании да използват не само директните полети от Варна и Бургас до Москва, но и всички полети на „Аерофлот“ от Москва в Руската федерация, ОНД, Азия, Близкия и Далечния изток.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване