06/27/12 16:19
(http://www.klassa.bg/)

Мурси ще избере жена християнка за един от вицепрезидентските постове

Новоизбраният египетски президент Мохамед Мурси планира да посочи жена от християнски произход за един от вицепрезидентските постове, съобщава за Си Ен Ен неговият политически съветник. "За първи път в историята на Египет жена ще заема този пост" пояснява Ахмед Дейф, представител на християнската общност. "Това няма да е човек, който само ще представлява определена религиозна група, а истински вицепрезидент с власт и възможност да критикува и съветва президентския кабинет", подчерта той.
В началото на кампанията си Мурси се противопостави на влизането на жени в президентството, но след това се обяви за защитник на правата на нежния пол. В интервю за Си Ен Ен той потвърждава: "Ролята на жената в египетското общество е ясна. Правата на жените са равни с тези на мъжете и не би трябвало да има разграничение между египтяните освен тези, записани в конституцията."
Опонентът на Мохамед Мурси в предизборната надпревара и бивш премиер от режима на Хосни Мубарак Ахмед Шафик напусна страната и замина за Абу Даби малко след като Административният съд в Кайро постанови, че военните могат да арестуват хора без съдебно разпореждане.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване