06/27/12 16:57
(http://www.klassa.bg/)

ОИСР: Богатите американци да плащат по-високи данъци

Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) препоръчва Съединените щати да възприемат политика, която да накара американците с по-високи доходи да плащат повече данъци, за да подпомогнат американската икономика, предаде Асошиейтед прес, цитиран от БТА. Според организацията могат да се премахнат някои данъчни облекчения за високоплатените лица при ипотечните лихви и здравните застраховки. Препоръчва се също да бъдат намалени данъчните привилегии, които корпорациите получават, когато вземат заеми, за да правят инвестиции. Някои от идеите, зад които застава ОИСР, се подкрепят от администрацията на президента Барак Обама.
От ОИСР предупреждават още, че САЩ са изправени пред ендемична безработица и нарастваща разлика между богатите и бедните, информира ДПА. Според разчетите процентът на хората без работа ще остане на равнище 8% през 2012 г. и ще се понижи само до 7,6 на сто през 2013 г. За първи път от времето на Голямата депресия безработицата в САЩ е над 8% в продължение на над две години. По въпроса за неравенството в доходите ОИСР отбелязва, че данъците са останали непроменени за средната класа, но са намалели драстично за богатите, особено за онзи 1%, които печелят най-много пари.
Припомняме, че милиардерът Уорън Бъфет призова в началото на годината за увеличение на данъците на богатите в САЩ. Той публикува статия през август 2011 г., в която разказа, че собствената му данъчна ставка е 17,4% - по-ниска от тази, която плащат служителите в компанията и дори собствената му секретарка.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване