06/27/12 07:53
(http://radiomilena.com/)

Повишаване информираността за управление на твърдите отпадъци в северозападната част на Черноморския регион

Бургас и морето1 150x150 Повишаване информираността за управление на твърдите отпадъци в северозападната част на Черноморския регионСдружение „Европа и Ние” представя проект «Повишаване на обществената информираност за управление на твърдите отпадъци в северозападната част на Черноморския регион», финансиран с помощта на ЕС чрез съвместната оперативна програма «Черноморски басейн 2007 – 2013».Представянето ще се проведе в сградата на Областна администрация Бургас на 02.07.2012 г., понеделник от 11.00 ч. Проектът е с продължителност 18 месеца и се изпълнява от Регионален екологичен център, Молдова в партньорство със Сдружение „Европа и ние”, Център за екологични съвети Галац, Румъния, Център за екологични съвети Кахул, Молдова и Асоциация „Cutezatorul”, Молдова. Асоцииран партньор е Центърът за регионални изследвания, Украйна. Проектът има за цел да засили регионалното партньорство и сътрудничество, с което ще допринесе за устойчивото икономическо и социално развитие на Черноморския регион. В по-тесен аспект, проектът е насочен към намаляване на твърдите отпадъци и подобряване състоянието на околната среда в целевите региони на проекта. Основните дейности, които се предвижда да се реализират на територията на Бургаска област са: повишаване капацитета на местната публична администрация и неправителствен сектор в сферата на управлението на твърдите отпадъци чрез реализиране на няколко обучения по темата, провеждане на проучване на информираността на обществеността относно управлението на твърдите отпадъци, разработване на карта на нерегламентираните сметища, провеждане на училищна кампания и инфо дни с фокус върху управлението на твърди отпадъци. Проектът предвижда учебни посещения в партньорските държави с цел обмяна на опит. Наблюдаващ комитет, формиран в рамките на проекта ще следи за коректното изпълнение на последния съобразно предварително поетите ангажименти.

 Повишаване информираността за управление на твърдите отпадъци в северозападната част на Черноморския регион

bookmark Повишаване информираността за управление на твърдите отпадъци в северозападната част на Черноморския регионsvejo Повишаване информираността за управление на твърдите отпадъци в северозападната част на Черноморския регионgoogle Повишаване информираността за управление на твърдите отпадъци в северозападната част на Черноморския регионdelicious Повишаване информираността за управление на твърдите отпадъци в северозападната част на Черноморския регионstumbleupon Повишаване информираността за управление на твърдите отпадъци в северозападната част на Черноморския регионfacebook Повишаване информираността за управление на твърдите отпадъци в северозападната част на Черноморския регионСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване