06/27/12 16:13
(http://www.klassa.bg/)

Премиерът на Украйна доволен от цялостната организация на Евро 2012

Цялостната подготовка и провеждането на европейското първенство на територията на Украйна е нагледна демонстрация за способността на правителството да решава мащабни задачи. Това заяви в обширно интервю за руския телевизионен Първи канал министър-председателят на Украйна Микола Азаров. "Министерският съвет и президентът на страната взехме заедно това решение, че обезателно ще проведем Европейското първенство по футбол и ще направим всичко, което предварително е планирано. А това си е огромна по обем работа: строителство на летища, стадиони, пътища. И го направихме! Показахме на цялата страна, че сме способни да реализираме високомащабни проекти", каза още премиерът на страната.
Европейското първенство по футбол приключва тази неделя. До края на турнира остават още три мача - две полуфинални срещи, както и мач за титлата.
Официално пък премиерът Микола Азаров заяви, че откакто в Киев е на власт новият екип - от 2010 г. насам, за програми, свързани с европейския шампионат, са изхарчени близо 5 милиарда долара.
Коментирайки възможността Украйна да бъде член на Европейския съюз до 2022 година, премиерът отвърна:. „Преди една година аз например не можех да предположа, че в Европейския съюз ще има проблеми, които лидерите в други случаи биха решили, а сега не могат. В Европа има рецесия и тя нямаше как да не се отрази и на нас“, обобщи украинският премиер.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване