06/27/12 23:11
(http://radiomilena.com/)

Цветни ритми на морския бряг събират българи и имигранти

koncert10 Цветни ритми на морския бряг събират българи и имигранти Цветни ритми на морския бряг събраха на едно място българи и имигранти в Бургас. На откритата сцена на КЦ „Морско казино” в рамките на близо два часа танцуваха, пяха и се веселиха различни професионални и самодейни състави. Със своите изпълнения те казаха: „Добре дошли сред нас” на десетките чужденци, които  са избрали за втори свой дом нашата страна и нашия град. И тъй като морския бряг и Бургас събира всичко далечно в празника организиран от Информационен център за имигранти /ИЦИ/ – Бургас се включиха и десетки имигранти, които посещават центъра. По-рано същия ден ИЦИ – Бургас даде пресконференция за журналисти, в която представи дейността си за изминалите близо три месеца. По време на брифинга представителите на местните и национални медии имаха възможност да говорят пряко с имигранти на различни възрасти и от различчни страни. Нямаше теми табу или въпроси, които останаха без отговор. Бяха представени и партньорите на ИЦИ-Бургас, с които центърът работи вече няколко години. Координаторът на центъра Ирина Буланова намери най-точните и най-топли думи за всеки един от присъстващите, с които ИЦИ-Бургас не само работи, но се и гордее. Имигрантите, които участваха в пресконференцията споделиха, че се чувстват добре приети от българското общество. Дори и при неуредици в техния бит и устройване те не са склонни да упрекват българската страна и да търсят правата си по официални канали. Единодушно те настояха центърът на имигранти да стане постоянно действащ, защото в него те намират отговори на въпроси и проблеми, подкрепа и съпричастност във всяко едно отношение. Концерът „Цветни ритми на морския бряг-2” се реализира в рамките на проекта на МОМ „Мрежа от  информационни центрове за имигранти в градовете София, Пловдив, Кърджали и Бургас” по схема BG EIF 2010/01-01.01 за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за реализиране на дейности, целящи внедряване в практиката на „Общите основни принципи  на политика за интеграция на имигранти в ЕС”.

 Цветни ритми на морския бряг събират българи и имигранти

bookmark Цветни ритми на морския бряг събират българи и имигранти svejo Цветни ритми на морския бряг събират българи и имигранти google Цветни ритми на морския бряг събират българи и имигранти delicious Цветни ритми на морския бряг събират българи и имигранти stumbleupon Цветни ритми на морския бряг събират българи и имигранти facebook Цветни ритми на морския бряг събират българи и имигранти Сподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване