06/27/12 16:04
(http://www.klassa.bg/)

Чиновниците от „Социално подпомагане“ ще стачкуват на 5 и 6 юли

Служители от дирекции „Социално подпомагане” в страната ще стачкуват на 5 и 6 юли. Това съобщи пресцентърът на КТ „Подкрепа” в сряда. Проведените преговори за достойно заплащане на труда на чиновниците не дали резултат и това провокирало профсъюза да организира протеста. На 19-и ние предявихме искания за подобряване условията на труд в дирекциите в „Социално подпомагане”, увеличение с 35% на работната заплата на социалните работници и проведохме предупредителни стачни действия, припомнят от синдиката.
От „Подкрепа“ изпратили уведомително писмо за стачните действия до изпълнителния директор на агенция „Социално подпомагане” Ивайло Иванов и социалния министър Тотю Младенов. На 5 и 6 юли ефективно ще стачкуват чиновниците от социални грижи в Пловдив, „Люлин”-София, „Сердика”-София, „Възраждане”-София, „Красно село”-София, „Лозенец”-София, Шумен, Вълчи дол, Козлодуй, Котел, Търговище, Берковица, Нова Загора, Сливен, Казанлък, Радомир и Брезник.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване