06/28/12 13:06
(http://www.klassa.bg/)

Испания е вторият отбор след Германия с три поредни финала на големи турнири

Испания се превърна в едва втория отбор след Германия, който достигна до три последователни финала на европейски и световни първенства. С победата с дузпи срещу Португалия „Ла Фурия Роха“ си осигури място във финала в Киев, който ще е трети пореден за отбора след финалите на Евро 2008 и Мондиал 2010. В предишните два Испания триумфираше с трофея, като в Австрия и Швейцария победи Германия, а в Южна Африка Холандия преклони глава пред Икер Касияс и компания.
До момента единственият отбор, постигал такова постижение, бе Бундестимът в периода между 1972 и 1976 година. Тогава Германия първо печели Европейското първенство в Белгия, като на финала побеждава СССР с 3:0. След това на домашния Мондиал в последния двубой в Мюнхен Германия победи Холандия с 2:1. Любопитен факт обаче е, че в третия си пореден финал Бундестимът губи. Евро 1976 се провежда в Югославия, а на финала немците губят след дузпи срещу Чехословакия.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване