06/28/12 13:36
(http://www.klassa.bg/)

На банковите „Оскар“-и VIP местата се оказаха твърде малко

Червен килим, суета и мъже в черно. Това не е част от подготовката за „Оскар“-ите, а от тазгодишното раздаване на наградите „Банка на годината“ в сряда вечерта. На него за криза не се говореше. И за кредити не стана дума, нито пък за лихви, макар че шефовете на най-големите банки у нас бяха на едно място. Те се оказаха толкова многобройни, че VIP местата в залата не стигнаха и се наложи в последния момент организаторите да добавят допълнителен ред. Така след малко закъснение извън официално обявения час, залата, изпълнена предимно с костюмари, утихна и наградите „Банка на годината“ започнаха.



Имаше представители както на трезорите победители, които станаха ясни още сутринта, така и на всички останали, което прави чест на бранша. С призове си тръгнаха и по-малки институции като Ситибанк България, така и най-големите на пазара. УниКредит Булбанк спечели за „Банка на клиента“ след свободно гласуване в интернет. Банката е получила 8 хил. от общо 25.3 хил. подадени гласа. “За втора поредна година сме отличени за „Банка на клиента“. Това е единствената награда, която се определя само чрез гласуване на клиентите онлайн. За нас това означава, че въпреки трудностите в икономическата среда, сме успели да бъдем близо до клиентите, да ги подкрепим и да им предложим услуги и продукти, отговарящи на техните индивидуални потребности”, коментира Левон Хампарцумян, главен изпълнителен директор на банката и медиен любимец. Само за няколко минути той напусна залата, за да прибере наградите на сигурно място и да предизвика смут къде ли е, но не след дълго се върна да си каже „наздраве“ с колегите.
Корпоративна търговска банка отнесе приза за динамика на развитието за втора поредна година, като нейният представител не скри амбициите да се борят и за голямата награда „Банка на годината“. Най-много поводи за радост обаче имаше мениджмънтът на Райфайзенбанк България и Първа инвестиционна банка. Райфайзенбанк отнесе статуетките за ефективност и спечели в проучването на „тайния клиент“. Изпълнителният директор на банката Момчил Андреев не пропусна да благодари на всичките си служители за положените усилия в типичния за него сдържан тон. Г-н Андреев не пропусна и всеки, който искаше да го поздрави след церемонията, и отдели по няколко минути за разговор. Тежката награда за „Банка на годината“ обаче отиде за младия екип на ПИБ. Статуетката им беше връчена от „най-младия“ в екипа на асоциация „Банка на годината“ - Валентин Панайотов, чиято инициатива за „Банка на годината“ навърши 20 години. Гуверньорът на БНБ Иван Искров също уважи церемонията, като след това не пропусна да поздрави нито един от банковите шефове.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване