06/28/12 16:48
(http://www.klassa.bg/)

Пореден опит за продажба на „Техноекспортстрой“

Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол прави поредния опит за продажба на 100 % от „Техноекспортстрой” ЕАД, София, съобщиха оттам. След провала на търга в началото на месец май, на който никой не се яви, въпреки че три фирми бяха купили документи, този път дружеството ще се продава чрез едностепенен конкурс. Конкурсната документация, която не съдържа информационен меморандум, струва 4000 лв. и може да бъде закупена в срок до 12 дни от датата на обнародване на решението в Държавен вестник. В конкурса ще имат право да участват стратегически или финансови инвеститори. Приходите от основната дейност на стратегическия инвеститор – проектиране и строителство, не трябва да са по-малко от 20 млн. лв. Толкова трябва да са дяловите участия и активите на финансовите инвеститори, уточниха от ведомството на Емил Караниколов.
Според експерти търгът през пролетта се провали заради високата цена от 68 млн. лв., като се има предвид кризата в сектора. Освен това потенциалните инвеститори не са посмели да играят за дружеството, имайки предвид и неговите основни пазари. Това са арабските държави, където политическата обстановка е нестабилна. По данни на АПСК дъщерните дружества на холдинга са "БНД Найджирия" - Нигерия, "ТЕС Мароко", "ТЕС Русия", "Росса". Освен това то притежава по 24% от "Магистрала „Тракия" и "Магистрала „Хемус", 15% от "Порт Лом ТЕС", 49% от "ТЕС Казахстан" и 10% от "Си Ай Ай Майнинг Индъстрис". Представителства на "Техноекспортстрой" има в Либия, Мароко, Ирак, Германия и Русия.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване