06/29/12 14:19
(http://www.klassa.bg/)

Смениха областния лидер на ГЕРБ във Варна

Областният лидер на ГЕРБ-Варна Павел Димитров подаде оставка на заседание на местната структура на партията в четвъртък. На негово място ще бъде назначен Иван Портних, който е председател на Комисията по финанси във варненския Общински съвет.
Предполага се, че депутата Павел Димитров е отстранен от самия премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, който наскоро заяви в интервю, че смята да смени двама регионални координатори на партията с думите: „Чувам, че се превръщат в местни феодали и започват да се взимат насериозно. А хората се отвращават от такива работи“.
Смяната на 67-годишния Димитров с младия Портних (36 г.) бе коментирана и от вицепремиера и зам. председател на ГЕРБ Цветан Цветанов, който в четвъртък и петък бе на посещение във Варна. Според него причини за рокадата са „нагласа в структурата“ и това, което се е натрупало като умора в самия Димитров. На този етап най-доброто за него и за ГЕРБ е той да подаде оставка, която бе приета от ръководството, заяви Цветанов.
Самият Павел Димитров каза, че се оттегля от поста, „за да може партията да работи спокойно и да няма сътресения година преди изборите“.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване