06/29/12 15:47
(http://www.klassa.bg/)

Стачка в плевенския завод „Генерал Ганецки“

Работниците от завода за стоманобетонови конструкции „Генерал Ганецки“ в Плевен обявиха в петък ефективни стачни действия. Причина за това са неизплатени работни заплати за пет месеца, както и уволнението на бившия синдикален председател и председателя на стачния комитет във фирмата, съобщиха от Националния стачен комитет към КНСБ.

От 40 работещи в завода, 34 са синдикални членове. Всички 29 души, които са на работа, стачкуват ефективно.
Внесени са 140 писмени жалби от работниците за дължими над 100 хил. лв. В четвъртък са били изплатени заплати за три месеца, но остават дължими още две – за април и май 2012 г. Работниците са решени да остояват исканията си докрай.

Изпълнителният директор на фирмата Стефан Ламбов заяви, че е на разположение за преговори със стачния комитет, но и че е разочарован от действията на работниците, защото така те нанасяли щети на фирмата. По неговите думи, за един месец са издължени четири забавени заплати, като към момента оставали дължими възнагражденията за два месеца – април и май.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване