07/01/12 16:15
(http://www.klassa.bg/)

Буря и 40-градусови жеги взеха най-малко 13 жертви в САЩ

Бурята, която удари Източното крайбрежие на САЩ, взе най-малко 13 жертви, а над 4 милиона души останаха без ток при 40-градусови жеги, съобщава Асошиейтед прес. Извънредно положение бе въведено в няколко щата, включително в столицата Вашингтон. Президентът на САЩ Барак Обама, който се намира в своята извънградска резиденция в Кемп Дейвид (щата Мериленд), обсъди по телефона ситуацията с губернаторите на най-пострадалите щати Вирджиния, Охайо и Западна Вирджиния.
Пораженията са толкова големи, че електрическите компании не се ангажират с точни срокове за възстановяване на електроподаването, но говорят за няколко дни, дори седмица.
В пострадалите райони един от най-големите проблеми е, че хората не могат да ползват климатици, а температурата на въздуха е около 40 градуса по Целзий.
Заради спирането на тока за няколко часа прекратиха работа такива популярни интернет сървъри като Netflix, Instagram и Pinterest. От компаниите твърдят, че няма загуба на данни. За няколко часа в събота бе прекратен и турнирът по голф AT&T National, който се провежда в Мериленд. По-късно състезанието бе възобновено, но за първи път в неговата история бе забранено присъствието на публика.
Експерти сравняват щетите от бурята с тези, причинени от урагана „Изабел“ през 2003 г. Тогава загинаха 50 души, а пораженията бяха оценени на 4,3 млрд. долара.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване