07/01/12 13:18
(http://www.klassa.bg/)

Доказаха ефекта от кратката реклама

Кой не предпочита да гледа по-кратки реклами, когато тече любимият му филм? Ново изследване разкрива, че ако един 30-секунден рекламен клип бъде намален наполовина, не губи от силата си на убеждаване. Дори в някои случаи орязаната по време видеореклама се оказва по-ефективна от първоначалната версия. Това доказват учени от компанията NeuroFocus, изследващи човешкия мозък по поръчка на американската телевизия Си Би ЕС . Резултатите са публикувани на сайта MrWeb
Изследователите започват да анализират на какви кадри човек реагира най-активно, тръгвайки от схващането, че 99% от мисловните процеси при хората са несъзнателни. Човешкият мозък предугажда и може сам да завърши сюжетната линия още на най-ранен етап на видяната реклама. Следователно може да се създаде рекламен клип, в който няма нищо излишно освен ключови елементи и независимо че той ще е съвсем кратък, ще има ефекта на пълното видео. Оказва се, че кратката реклама е подходяща за всички излъчвания – телевизия, интернет, мобилни услуги.
NeuroFocus е компания, специализирала се в изследване на невромаркетинга – проучване на потребителското поведение на човек чрез методите на науката за мозъка.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване