07/01/12 14:59
(http://www.klassa.bg/)

Дянков оптимист за еврооблигациите ни

Има голямо успокояване на пазарите от петък след срещата на върха на премиерите от Европейския съюз, съобщи в Бургас вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков при посещение на разкопките край квартал Сарафово. В края на седмицата имаше доста нажежени разговори и финансовите министри се срещахме предишната седмица, кой знае какъв напредък не можахме да постигнем. Премиерите доста по-голям напредък постигнаха, така че има едно голямо успокояване на пазарите от петък, посочи той в коментар на обстановката в ЕС.
По думите му от това и България много ще спечели точно в това време, защото ние сме във финалната права на еврооблигацията. Очаквам до края на тази и идната седмица там да имаме много добри новини. В същото време има две-три други държави извън петте вече, които имат спасителни пояси, петата е Кипър - даде заявление тази седмица. Освен тях Словения, изглежда, е в доста затруднено положение, пак заради финансовата си система, Ирландия, Испания, Кипър. Дано не се стига дотам, но е възможно. Обикновено лошите неща във финансовите пазари идват, като хората са на почивки, така че, ако видите финансовите кризи по света, те са юли или август. Има една-две други държави, които са в доста затруднено финансово положение”, каза още Дянков, цитиран от радио „Фокус“.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване