07/01/12 14:42
(http://www.klassa.bg/)

МВР: 22-годишният Николай Йорданов е убит от свой познат

22-годишният Николай Йорданов, който изчезна на 14 юни в кв. „Овча купел“, е бил убит от свой познат на име Адриян, съобщиха в неделя от МВР. Вътрешният министър Цветан Цветанов коментира, че това е „тежък криминален случай, но най-важното е тези случаи да бъдат разкривани“. Задържаният за убийството Адриян е около 30-годишен, роден е в Мизия и живее на квартира в София. На 14 юни Николай Йорданов е отишъл в дома на Адриан в жк "Овча купел", където е бил убит и разчленен, поясни министърът. По предварителни данни, разпространени в пресата, сумата, която е носел Николай в себе си, е била около 2 хил. лв.
2 месеца преди това заподозреният оставя автомобила си за продажба в автокъща, като след убийството с откраднати от жертвата пари закупува отново автомобила си. Независимо от прецизното почистване на дома на Адриян разследващите откриват ДНК материал, който съответства на профила на Николай. Извършителят прави пълно самопризнание, като мотив за убийството са финансови подбуди.
Цветанов съобщи, че Николай е водил съвсем нормален живот, имал е коректни отношения със своя работодател, семейството и приятелката си. Момчето се ползвало с много голям авторитет и доверие сред своите приятели и приближени, допълни министърът. Той уточни, че за МВР е било особено важно да се работи дискретно, за да бъде спокоен извършителят и да не заподозре, че разплитането на случая ще започне от службите на община Мизия.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване