07/01/12 14:58
(http://www.klassa.bg/)

Почистват от боеприпаси земеделските земи в Петолъчката до дни

Всички земеделски земи в района на Петолъчката ще бъдат почистени от боеприпаси до 4 юли. Това обяви по БНР в неделя генерал-майор Стоян Василев. На 5 юни в района избухнаха взривове в складовете на „Берета трейдинг“, при които трима души загинаха. В село Горно Александрово земеделските стопани вече прибират реколтата си, коментира ген. Василев, който обясни, че са разлепили листовки в района, защото „нещо може да е останало“. Той допълни, че на ден сапьорите проверяват между 500 и 700 декара, вече са прочистени 5580 декара и са открити около 1000 боеприпаса.
Ген. Василев коментира и реформата в армията, според която около 1700 военнослужещи ще бъдат засегнати от съкращенията. По информация на БНР Сухопътните войски ще пострадат най-сериозно. От гарнизоните в Плевен, Шумен, Асеновград, Белене и Враца ще бъдат освободени 1300 души. Враца ще е единственият гарнизон, който ще бъде закрит. Шанс за съкратените военни има, ако те решат да влязат в доброволния резерв, за който обаче няма да се плаща така, както за професионален военнослужещ. Съкращенията ще бъдат продължени и през декември, когато ще бъдат редуцирани военните части в село Свобода, Мусачево, базите за техника в Шумен и в Сливен.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване