07/02/12 16:04
(http://www.klassa.bg/)

„Витоша ски“ алармира за скрита приватизация

Противопоставяме се на опитите на неправителствените екологични организации, които искат в текстовете на закона да се създаде възможност за скрита приватизация на незаконни обекти в Природен парк "Витоша”, които компетентните органи вече са установили. Това е груб опит за приватизация и не спомага по какъвто и да е начин за подновяване на съоръженията. Това се казва в открито писмо на „Витоша ски“ АД, разпространено след среща, посветена на закона за горите в парламентарната комисия по земеделие и гори.
"Витоша ски" АД е собственик на лифтове на територията на Природен парк "Витоша", купени чрез държавна и общинска приватизация, като тези съоръжения са наша собственост и по закон притежаваме право на строеж. Според писмото на дружеството исканията на еколозите за ново учредяване на право на строеж са абсурдни. От „Витоша ски“ АД подчертават, че имат желание да подменят всички съществуващи съоръжения. Но това може да стане само при стриктно спазване на законите, а не на всяка цена и в нарушение на тях. От "Витоша ски" смятат, че еколозите настояват за закон, който ще отблъсне инвеститорите.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване