07/02/12 12:26
(http://www.klassa.bg/)

Любопитни лица в „Денят отблизо с Мария” по БНТ

След „Мистър България“ - Мартин Иванов, който гостува на 2 юли, понеделник, в „Денят отблизо с Мария” по БНТ, в предаването ще се появят интересни лица.
На 3 юли при Мария ще бъде изящната примабалерина Сара-Нора Кръстева.
Пред водещата Мария Андонова тя ще сподели какво е да си най-младият заместник-директор по балетните въпроси в Софийската опера и през какви перипетии е преминала, за да стигне дотук.
На 4 юли доц. д-р Мария Блажева ще разкаже за изложбите си и  оригиналните костюми, които е ушила за многобройните постановки на Музикалния театър, балет "Арабеск" и Националната опера и балет.
Интересен факт е, че Мария Блажева е от Войниковия род. Прабаба й Теодора Войникова е завършила престижния американски Робърт колеж, а нейният баща Никола и брат му Петко са писали Търновската конституция.
На 14 май тази година четирима български плакатисти - Милена Абанос, Иван Газдов, Георги Янков и Николай Младенов, се изправиха в Съдебната палата на Потсдам, но не за да бъдат съдени, а за да представят съвременния български плакат пред немската общност. Част от тях ще гостуват в предаването на 5 юли, четвъртък.
Освен с тях, с проф. Янков и доц. Младенов водещата Мария Андонова ще обсъди как се ражда идеята за експозицията и каква е разликата в поколенията плакатисти.
„Денят отблизо с Мария” се излъчва от понеделник до четвъртък, 10:10 - 12 ч.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване