07/02/12 14:42
(http://www.klassa.bg/)

Пет милиона бебета в света са родени ин витро

От раждането през 1978 г. на Луис Браун, първото бебе в епруветка, до сега са се появили на бял свят близо 5 милиона деца благодарение на метода ин витро. Това бе съобщено в понеделник на конференция в Истанбул, предаде АФП. Данните са на база световната статистиката до 2008 г., към която се прибавят предполагаемите раждания при липса на конкретни цифри за последните три години и половина.
Според Европейското дружество за човешка репродукция и ембриология всяка година по този метод се раждат 350 000 бебета, което прави 0,3% от 130-те милиона новородени.
Д-р Симон Фишел, британски специалист срещу безплодието, подчерта на форума, че достигането на цифрата 5 милиона оправдава дългите години на борба – юридическа и морална, в обществото за смисъла и нуждата от този вид оплождане и ембрионален трансфер.
В Истанбул бе съобщено, че една трета от опитите за зачеване ин витро се правят в Европа. Средното ниво на успех при един цикъл е около 32%.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване