07/02/12 10:23
(http://www.klassa.bg/)

Първо открито първенство на Македония по голф на “Св. София”

Тодор Кръстев и Йордан Бошнаков станаха първите шампиони на Македония по голф. 40 състезатели участваха в Първото открито първенство на Македония, което се проведе в два кръга в Голф клуб “Св. София”. Турнирът, който премина под девиза “Играта, която ни събира”, се организира съвместно от Македонската голф федерация и Българската голф асоциация.

Голфърите бяха разделени в две дивизии според техния хендикап. Едни от най-добрите български състезатели се включиха в турнира, заедно с играчи от Македония и Румъния. Сред участниците бяха президентът на Македонската голф федерация Лазар Перчевски и генералният секретар на Българската голф асоциация Сет Ъндърууд.
Първия удар в състезанието бе направен от македонския министър на спорта Лазар Поповски, пристигнал специално за турнира.
След първия кръг в А дивизия повeдe Тодор Кръстев, следван от Стефан Кралчев и Александро Михай, а в Б дивизия на първите три места преди втория кръг сe наредиха Стефани Скоканска, Илия ел Фелеки и Йордан Бошнаков.
Въпреки горещината в неделя бяха постигнати редица отлични резултати, а битката за шампионската титла беше доста оспорвана. В А дивизия Тодор Кръстев запази водачеството си от първия ден и завърши с общ резултат от 148 удара. На второ и трето място се класираха Александър Михай и Любомир Костов. За най-добър нетен резултат в шампионската дивизия бе награден Константин Карамфилов. В Б дивизия победата извоюва Йордан Бошнаков, а негови подгласници станаха Илия ел Фелеки и Илия Остойчич. Специалната награда за най-добър македонски голфър заслужи Лазар Перчевски, а за най-добре представила се дама бе избрана София Селдемирова.
На церемонията по закриването, преминала в дух на приятелство и планове за бъдещи съвместни голф проекти, наградите на шампионите бяха връчени от българския заместник-министър на физическото възпитание и спорта Иван Ценов и от македонския министър на спорта Лазар Поповски.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване