07/02/12 17:05
(http://www.klassa.bg/)

Румен Христов иска СДС да се занимава с реалните проблеми на хората

Възраждането на СДС е възможно, ако спрем да се вглеждаме само в себе си и започнем да се занимаваме с реалните проблеми на хората. Това каза кандидатът за председател на сините Румен Христов на пресконференция в централата на партията.
Вътрешните избори, в които право да участват имат всички членове на СДС, ще са тази неделя – 8 юли, а евентуален балотаж ще има седмица по-късно.
Според Христов приоритет за партията трябва да са малкият, средният и фамилният бизнес, битката с монополите и с престъпността, енергийната сигурност.
„СДС има важната мисия да не допусне отново връщане на левицата във властта и да помогне на дясното да управлява България в следващите 4 години. Затова нашите усилия ще бъдат насочени към такъв резултат, който да ни позволи да формираме правителство с останалите десни формации.“ Това каза кандидатът за председател на партията, който получи катастрофален резултат от 1,95% на президентските избори миналата есен. Той изрази увереност, че СДС ще успее да влезе в следващото Народно събрание.
По думите на Румен Христов СДС няма как да управлява с БСП и ДПС, а най-близка партия е ГЕРБ. „Да, ние имаме забележки към ГЕРБ и затова смятаме, че участието ни в едно съвместно управление би дало възможност, когато те натискат твърде много газта и се движат към пропастта, ние да им натискаме спирачката, както и когато забавят реформите, за които ние настояваме, да им даваме газ“, обясни Христов.
Той коментира и напускането на Найден Зеленогорски, който преди броени дни премина от СДС в партията на Меглена Кунева „Движение България на гражданите“. Според Христов хора, които стоят в партиите само заради постове, нямат място в редиците на СДС. Той обаче изрази мнение, че било по-логично Зеленогорски да отиде в ДСБ на Иван Костов, не при Кунева.
Румен Христов е сред хората в СДС, които са противници на Синята коалиция и Костов.
Конкуренти на Христов за лидерския пост тази неделя ще са Иван Сотиров, депутатите Ваньо Шарков и Лъчезар Тошев, както и кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване