07/03/12 17:03
(http://www.klassa.bg/)

Райна Кабаиванска отново с майсторски клас под шапката на Нов български университет

Райна Кабаиванска отново ще обучава млади певци в майсторски клас към Нов български университет  - от 1 до 20 септември, като срокът за кандидатстване е до 27 август. Прослушването на кандидатите ще бъде на 1 септември, а на 20 септември учениците на Райна Кабаиванска ще имат  концерт с Оркестъра на Софийската опера и със специалното участие на примата. Основен спонсор на събитието е фондация "Америка за България".
След блестящото представяне на стипендиантите на Райна Кабаиванска в осем спектакъла на операта "Бохеми" в Софийската опера и балет през 2010 и 2011 г. и в Театро комунале "Лучано Павароти" в Модена, Италия, през 2012 г., тази година те ще се представят в операта "Вертер" на Жул Масне. Инициативата е партньорство между Нов български университет, Софийската опера и театър "Моне" в Брюксел.  Мениджър на проекта е Георги Текев, изпълнителен директор на НБУ и продуцент на майсторските класове на Райна Кабаиванска в България. Премиерата на "Вертер" ще бъде на 7 декември 2012 г. в Софийската опера, в състава влизат Вероника Симеони, Елиза Берберо, Матео Ферара, Алдо Капуто, Даниел Стефанов, Диана Василева.
В момента Райна Кабаиванска е президент на журито на престижния оперен конкурс в Сардзана. Сред победителите в конкурса, които ще имат възможността да участват в специално подготвен оперен спектакъл, е Даниел Стефанов, който ще изпълни главната баритонова роля в "Любовен еликсир" на Доницети. По време на майсторския клас, в който победителите подготвят ролите си, Даниел Стефанов постига и втори успех – забелязан от мениджъра на големия тенор Хуан Диего Флорес, той е поканен за прослушване в Милано.
Право на участие в майсторския клас на Райна Кабаиванска в Нов български университет имат певци до 32-годишна възраст.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване