07/04/12 16:11
(http://www.klassa.bg/)

S&P: Европа може да започне да се стабилизира

Европа може да започне да се стабилизира благодарение на споразумението, сключено в края на юни от държавните и правителствените ръководители от еврозоната, и да започне да излиза от дълговата криза. Това съобщи в свое комюнике рейтинговата агенция Standard & Poor`s в сряда, цитирана от investor.bg.
"Споразуменията може да започнат да стабилизират еврозоната и да сложат край на загубата на платежоспособност от държавите", смятат анализатори на институцията. От S&P допълват обаче, че не предвиждат в скоро време да коригират преценките си за страните в Европа.
На срещата на върха на 29 юни в Брюксел държавните и правителствените ръководители от еврозоната успяха да сключат споразумение, предвиждащо засилването на двата европейски спасителни фонда – Европейския фонд за финансова стабилност и Европейския механизъм за стабилност, за да се помогне на страните, изпитващи трудности.
"Смятаме, че разширяването на политическия отговор (на кризата) е крачка във вярната посока", пише Standard & Poor`s и отбелязва, че все още "значителни рискове" тегнат върху прилагането на тези мерки.
"Не ни изглежда сигурно, че ръководителите са в състояние да изградят нещо благодарение на тези споразумения", посочва рейтинговата агенция, като уточнява, че днес ще коментира ситуацията в еврозоната.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване