07/04/12 16:26
(http://www.klassa.bg/)

БСП позна кой ще спечели конкурс за 60 млн. лв.

Фирмата, която БСП предвиди преди месеци, че ще спечели, действително е победител в търга за софтуер на държавната администрация. Това съобщи депутатът от левицата Петър Курумбашев на брифинг в парламента. Именно той през март даде запечатан плик на председателя на Народното събрание Цецка Цачева с името на печелившия. Тогава Курумбашев призова премиера Бойко Борисов да отмени поръчката.
„Аз с едно ухо следях този конкурс и разбрах, че на първо място е друга фирма с по-ниска оферта и почти бях готов да се извиня на премиера, но за моя огромна изненада се направи така, че да спечели фирмата с най-скъпата оферта. Разликата между дружеството, предложило най-ниска цена, и това, което е спечелило, е 3,3 млн. лева. Въпросът ми е защо печели фирмата с най-скъпата оферта – тази от плика?“, попита червеният депутат.
Поръчката е на стойност близо 60 млн. лв. и е за обновяване на операционните системи на работните компютри на администрацията. Според Курумбашев тя е ненужна и луксозна за време на криза. Новата версия на софтуера пък тепърва предстояло да излезе. „Няма нужда да купуваме нероден Петко”, обясни Петър Курумбашев.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване